Çarşamba, 25 Nisan 2018 11:26

Okul Tanıtım Günü

İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’ni tanımak ve bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler için “Tanıtım Günü” düzenlendi.

Türkiye’yi temsil edecek iki takımın belirlendiği ilk etapta okulumuz matematik öğretmenlerinden Kağan Güzel’in danışmanlığında 9. Sınıflardan Selin Naz ZOBU, Bulut ÖNCÜ, Meliha Selen ERDEN ve 10. Sınıflardan Efe Kaan OK adlı öğrencilerimizin oluşturduğu takım birinciliği elde ederek Türkiye’yi temsil eden takımlardan biri olmuştur.

Piri Reis Karşıyaka ve Piri Reis Güzelbahçe İlköğretim Okulları öğrencileri ile Saint-Josephli öğrenciler Unesco AspNet Programı kapsamında gerçekleştirecekleri ortak proje için 09 Nisan 2018 Pazartesi günü, saat 13.30'da düzenlenen bir toplantıda biraraya geldiler.

Öğrencilerimiz, Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen, globalleşme ve göç konularının tartışıldığı "Le Grand Débat" münazara etkinliğine katıldılar.

Matematiğin en ünlü sabit sayısı Pi sayısını anmak amacıyla her yıl 14 Mart günü kutlanan Pi Günü nedeniyle okulumuzda matematik şenliği düzenlendi.

Okulumuzun “Permakültür Kulübü”nden 4 öğrenci ile 14 Mart 2018 Çarşamba günü, Karşıyaka Piri Reis  “Ekotim” öğrencilerini ziyaret ettik.

Okulumuzun Fransızca "Model Birleşmiş Milletler Kulübü", Fransa’nın Grenoble şehrinde düzenlenen konferansa katıldı.

British Council'ın desteği ile Birleşik Krallık Üniversitelerinin tanıtım fuarı okulumuzda gerçekleştirildi.

9. sınıf öğrencilerimiz, 05.03.2018 tarihinde İsmet İnönü Sanat Merkezinde sahnelenen, ders olarak da kitabını okudukları ve American Drama Club Europe(ADG) tarafından Fransızca sahneye konulan  "Notre Dame de Paris" müzikalini izledi.