Cuma, 02 Mart 2018 10:45

Bir Çevre Projesi: ''İzmaritle Gelen Demokrasi"

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Çevrenin Genç Sözcüleri Kulübü öğrencileri ''İzmaritle Gelen Demokrasi" adlı bir çevre projesi başlattı.

Proje kapsamında, tarihî Kemeraltı çarşısında çevre sorunu olarak görülen sigara izmaritlerinin yere atılmasını önleme konusunda farkındalık yaratmak üzere öğrencilerimiz bir dizi faaliyet planladılar.

Kemeraltı'nda bulunan tarihî Abacıoğlu Hanı’nda, 28 Şubat 2018 Çarşamba günü, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ve çevre temizliği ile başlayan etkinlik, öğrencilerin düzenlediği flash mob gösterisi ile son buldu. Gerçekleştirdikleri performansla bölge insanının dikkatini bu konuya çekmeyi amaçlayan öğrenciler ayrıca üzerinde farklı sorular olan özel tasarım izmarit toplama kutularını çarşıdaki uygun yerlere yerleştirerek izmaritlerin yere değil de bu kutulara atılmasını sağladılar. İnsanlar bu soruların yanıtlarını izmaritle oy kullanarak verirken yerlere izmarit atılması da böylece engellenmiş oldu.

Okunma 876 defa