Pazartesi, 02 Ekim 2017 11:39

İzmir Kent Turu Gezisi

Sosyal Bilimler Zümresi 02 Ekim 2017 Pazartesi günü 9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla İzmir Kent Turu’nu düzenledi.

Çarşamba, 20 Eylül 2017 13:30

12. Sınıflarımıza Moral Kahvaltısı

Okul idaresi, lise hayatlarının en zorlu yılına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri için 20eylül Çarşamba günü moral kahvaltısı düzenlendi.

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaöğretim hayatına ilk adımlarını atan hazırlık sınıfı öğrencilerinin okula uyumunu kolaylaştırmak için 19 Eylül 2017 Salı günü, Gümüldür Denizatı Tatil Köyü’nde kaynaştırma etkinliği düzenledi.

Pazartesi, 18 Eylül 2017 06:00

9. Sınıflar Kaynaştırma Etkinliği

Okula yeni kaydolan ve hazırlık atlama sınavında başarılı olan öğrenciler ile bu yıl 9. sınıfa geçen öğrencileri kaynaştırmak amacıyla İnciraltı Kent Ormanı’na gezi düzenlendi.

Türk-İtalyan Dostluğu zemininde hazırlanan ve 14-18 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen değişim programı boyunca öğrencilerimiz, İtalyanca dilinde Felsefe, Bilim, Sanat Tarihi, Edebiyat, Dil ve Beden Eğitimi derslerine katıldılar.

3 Öğretmen ve 21 öğrenciden oluşan kafile Atamızın doğduğu ve çocukluğunun geçtiği evde 10 Kasım sabahı gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Resmi törende okulumuzun 9. sınıf öğrencilerinden Aren Derin Çelen bir konuşma yaptı.

Pazartesi, 24 Ekim 2016 21:15

Lasalle Liseleri Efes-Şirince Gezisi

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Sosyal Bilimler Zümresi ev sahipliğinde, İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi ve Saint Michel Lisesi öğrencilerinin bölgemizin doğasını, tarihini, kültürel ve ekonomik dokusunu daha yakından tanıtmak, eski yerleşim alanları ile müzeleri gezerek bilgi toplamak, gözlem yapmak ve tarihi olayları yerinde anlatmak için 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde bir gezi düzenlendi.

Cuma, 07 Ekim 2016 10:50

İzmir Kent Turu Gezisi

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Sosyal Bilimler Zümresi, 9. sınıf öğrencilerine yaşadıkları kentin doğasını, tarihini, kültürel ve ekonomik dokusunu daha yakından tanıtmak, eski yerleşim alanları ile müzeleri gezerek bilgi toplamak, gözlem yapmak ve tarihi olayları yerinde anlatmak için İzmir Kent Turu’nu düzenledi. Tur kapsamında, Kadifekale, Agora, Kemeraltı (Havra sokağı), Arkeoloji Müzesi, ziyaret edildi.

Çarşamba, 05 Ekim 2016 21:39

12. Sınıflar Moral Kahvaltısı

Okul idaresi, lise hayatlarının en zorlu yılına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri için 05.10.2016 Çarşamba günü moral kahvaltısı düzenlendi.