Çarşamba, 09 Mayıs 2018 17:00

IX. Ali Ak Öykü Yarışması

Geleneksel olarak her yıl yapılan Ali AK Öykü Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Cuma, 27 Nisan 2018 08:19

Yekta Kopan ile Söyleşi

Kitap Haftası ve Okuma Günleri kapsamında Yekta Kopan'ı okulumuzda ağırladık.

Kitap Haftası ve Okuma Günleri kapsamında konuğumuz olan  Emrah Öztürk, 23 Mart Cuma günü öğrencilerimizle buluştu.

Çarşamba, 06 Aralık 2017 21:55

Nermin Yıldırım ile "Dokunmadan" Söyleşisi

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Okuma Günleri’nin ikinci konuğu Nermin Yıldırım oldu. Öğrencilerin “Dokunmadan” adlı romanıyla ilgili sorularını içtenlikle yanıtlayan Nermin Yıldırım, çocukluk dönemindeki okuma serüveni ve yazarlık süreci hakkında da merak edilenleri anlattı.

Çarşamba, 01 Kasım 2017 11:04

Başar Başarır ile "Sibop" Söyleşisi

Başar Başarır ile yazdığı ilk romanı olan "Sibop" hakkında söyleşi yaptık. Öğrencilerimizin sorularını da yanıtlyan Başar Başarır, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Pazartesi, 12 Aralık 2016 11:01

Harun Candan öğrencilerimizle buluştu

Genç yazarlarımızdan Harun Candan, 6 Ocak Cuma günü öğrencilerimizle buluştu.

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan konuk yazarımız; ilgilerini, etkilendiği yazarları ve yazma serüvenini bizlerle paylaştı."

Pazar, 04 Aralık 2016 18:39

Bülent Çallı ile Simsiyah Söyleşisi

Genç yazarlarımızdan Bülent Çallı, 30 Kasım 2016 Çarşamba günü, Forum salonunda Saint-Josephlilerle buluştu.

Okuma Günleri kapsamında okulumuza konuk olan Sinan Sülün öğrencilerimizle buluştu. “Kırlangıç Dönümü” isimli eserin yazarı olan Sülün, öğrencilerimizle edebiyat dolu bir söyleşi gerçekleştirdi.