Doğum Günleri

11-odul 29_20170530_2088990345İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi
11. Sanat ve Kültür Festivali

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sanat ve Kültür Festivalinin bu yıl onbirincisini gerçekleştirildi. Festivalde “İnsanlık ve Sanat” teması ele alındı.

İnsanlığın var olmasıyla başlangıç bulan sanat, toplumların ortak dili ve kültürel etkileşim alanı olmuştur. İnsanlığın geçirdiği evrimler yaşama biçimlerini, yaşama bakışlarını, sanat biçimlerini ve sanata bakışlarını değiştirmiş, her dönemde ve her toplumda, sanat farklı görünümlerde ortaya çıkmıştır. Birey; bilgi, görgü, gelenek ve kültür gibi yaşamda var olan her türlü birikimi, var olma çabası içinde görünür kılarak, sanat aracılığıyla başkalarına aktarmaya çalışmaktadır. Sanat insanlık tarihinin her döneminde var olan bir olgudur.

Bu nedenle festivalimizin bu yılki teması “ İnsanlık ve Sanat ” tır.

Ayrıca geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, festivalimize birçok kez katılarak, gerek Resim Yarışması Jüri Üyeliğinde görev alan, gerekse söyleşilerimizde konuşmacı olarak yer alan Sanat Eleştirmeni ve Yazarı Prof. Kaya Özsezgin anısına da söyleşimizde küçük bir bölüm yer alacaktır.

Yarışma Takvimi:

15 MAYIS 2017 Pazartesi

Katılım için son başvuru tarihi.

16 MAYIS 2017 Salı

Asil ve Yedek katılımcı listesi sonuçlarının ilanı.

16 MAYIS 2017 Salı

Özel durumlar nedeniyle katılamayacakların son bildirim tarihi.

24 MAYIS 2017 Çarşamba

Yarışma günü. (13.30 -16.45 saatleri arası)

(İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi)

26 MAYIS 2017 Cuma

Söyleşi, Ödül Töreni, Kokteyl.

SEÇİCİ KURUL:

Prof. Veysel GÜNAY(İstanbul Aydın Üniversitesi)
Doç. Dr. Cemile Arzu AYTEKİN (D.E.U. Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Öğr.Üyesi)
Yrd. Doç. Umur TÜRKER (Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğr. Üyesi)
Yrd. Doç. Turan ENGİNOĞLU (D.E.U. Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Öğr.Üyesi)
Yrd. Doç. Dr. Dizar ERCİVAN ZENCİRCİ (Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Böl. Resim-İş Eğitimi A.B.D. Öğr.Üyesi)
Gülin ALTUNER (İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni)

Katılım Şartnamesi:

Dosyalar:
Name Boyut Tıklama
11-sanat-ve-kultur-festivali-sartname 70.48 KB 182

Resim Yarışması Katılmaya Hak Kazananlar