Perşembe, 05 Temmuz 2018 11:00

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri duyurusu 2018

2018-2019 Öğretim Yılı

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri

MEB, kayıt döneminin sona erdiği tarih ile öğretim yılı başlayana kadar geçen döneme "Yerleştirmeye Esas Nakil Dönemi" adını vermektedir. Bu dönemle ilgili olarak, olası karışıklıkları azaltmak için bir bilgi notu yayınlamayı gerekli gördük.

Okulumuza yerleştirmeye esas nakil (aslında Hazırlık sınıfına kayıt) işlemi gerçekleştiğinde yeni kaydolan öğrenciye bir lise okul numarası verilir. Ortaokul numarası ile giriş yapamadığınız anda lütfen acilen  kayit@izmirsj.k12.tr  adresine e-posta atarak lise okul numaranızı öğreniniz.

Merkezî Sınav Puanıyla kayıt alan resmî okula nakil

1) MSP ile kayıt alan bir resmî okula nakil yaptırmak isteyen veli aşağıdaki adrese giderek tercih işlemini internet üzerinden kendisi yapacak, mezun olduğu ortaokula veya bir başka ortaokula giderek bu talebini onaylatacak ve bir belge alacaktır. (İşlem iptal edilmek istenirse yine işlemin onaylatıldığı okula gidilmelidir.)

https://e-okul.meb.gov.tr/ ( Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme ­Kılavuzu 2018'in 1.3.n maddesine göre "Yerleştirmeye esas nakil başvuruları tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabilecektir." ve 1.3.o maddesine göre "Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır.")

2) Nakil başvurusu yapılırken geçici lise okul numarası dışındaki tüm sorular mezun olunan ortaöğretim kurumuna yöneltilmelidir.

3) Nakil talepleri 06 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 4 hafta boyunca MEB tarafından değerlendirilecektir.

4) Nakil başvurusu sadece başvuru yapılan hafta süresince geçerlidir. Nakil gerçekleşmezse ve nakil başvuruları devam ediyorsa bir sonraki hafta yeniden başvuru yapmak gerekir.

Merkezî Sınav Puanıyla kayıt alan özel okula nakil

1) MSP ile kayıt alan bir özel okula nakillerde veli öğrencinin o anda kayıtlı olduğu okula dilekçe verecek ve nakil başvurusu bu okul idaresi tarafından e-okul sisteminin ilgili modülünden yapılacaktır.

2) 13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren her cuma günü, yaklaşık olarak saat 12.00 - 17.00 arası nakil talepleri başvurulan okul idaresi tarafından değerlendirilecek, kabul veya ret işlemi gerçekleştirilecektir.

3) Nakil başvurusu sadece başvuru yapılan hafta süresince geçerlidir. Nakil gerçekleşmezse ve nakil başvuruları devam ediyorsa bir sonraki hafta yeniden başvuru yapmak gerekir. (MEB herhangi bir geribildirimde bulunmamaktadır. Başvuru sonucu, veli tarafından e-okul üzerinden takip edilmelidir.)

• Bir başka okula nakil işleminiz gerçekleştiğinde, sıra bekleyen velileri mağdur etmemek için lütfen o anda kayıtlı olduğunuz okula acilen haber vermeyi ve kaydınızı vakit kaybetmeden çekmeyi ihmal etmeyiniz.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİ

Bu dönem 13 Ağustos 2018'de başlar. Yerleştirmeye esas nakil yani Hazırlık sınıfına kayıt döneminde açık kontenjan olması halinde "Kurum Yönetmeliği"mizde ve "Kayıt Kılavuzu"muzda belirtilen koşullarla kayıt yapılacaktır. Okulumuzda Yerleştirmeye Esas Nakil için ön kayıt başvuruları internetten yapılır. Nakil işlemleri e-okul'da Bakanlık tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir.

1. Nakil dönemi

13 - 17 Ağustos 2018

Her gün 09.00-11.00 saatleri arasında ön kayıt yapılır, saat 12.00'de kesin kayıt ve yedek kayıt listesi ilan edilir. Liste ilan edildiğinde açık kontenjan yoksa okula gelinmesine gerek yoktur. 13.00-14.30 saatleri arasında kesin kayıt hakkı kazananların kesin kaydı yapılır. Kesin kayıtlar sonrasında açık kontenjan olması halinde saat tam 15.00'te açık kontenjan kadar öğrencinin kesin kaydı yedek listesindeki puan sırasına göre yapılır.

2. Nakil dönemi

27 - 31 Ağustos 2018
(30 Ağustos resmî tatil)

3. Nakil dönemi

03 - 06 Eylül 2018

4. Nakil dönemi

10 - 14 Eylül 2018

MEB tarafından uzatılmazsa kayıt dönemi sona erer.

Okunma 2982 defa