Doğum Günleri

Lasalle okulunun nitelikleri nelerdir ?

• Her öğrenciye ayrı bir şahsiyet olarak saygı göstermek
    Bir Lasalle okulunun ilk karakteristiği her öğrenciye ayrı bir kişi olarak duyulan saygıdır. Frère'ler kendilerine bu sebeple bir frère ismi seçerler. Bu ismi seçerek birliğin önemini vurgulamak ve öğrencileriyle ağabey-kardeş ilişkisi kurmak istediklerini gösterirler.

• Topluluk ruhu
    Topluluk ruhu Lasalle okulunu sarmalıdır. Okulda görevli herkes - yönetici, öğretmen, personel, frère - okul topluluğunu oluşturan elemanlardır. Okulumuz gençlere kendi kültürlerini keşfetmede yardımcı olmalı ve aynı zamanda diğer kültürlerin zenginliklerinin de farkında olmalarını sağlamalıdır.

• Kalite
    Gerçek bir Lasalle okulu kaliteyi temsil eder. Öğrencilerinin yapısı ve yaşı ne olursa olsun okul kalitesi ile kendini belli etmelidir. Kültür, değerler ve inanç gençlerimizde "doğru"ya olan iştahı kabartmalıdır.

• Fakirlerle dayanışma
    Dayanışma Enstitünün temel boyutlarından biridir, dolayısıyla bizim Lasallien misyonlarımızdandır. Fakirlerle dayanışma Lasalle okulunun tesadüfi veya ikinci derecedeki bir boyutu değildir

• Gayretli eğitimciler
    Lasalle okulu grup halinde yaratıcı ve yapıcı bir biçimde grup düzeninde çalışan uzman ve özverili eğitimcileri biraraya getirir.

• Saint Jean-Baptiste de La Salle'in fikirleri etrafındaki organizasyon
    Özetle, organizasyonumuz gençlerin veya büyüklerin ama özellikle fakirlerin eğitimi yoluyla kardeşlik yaratmaya çalışan kadın ve erkeklerden oluşmuş uluslararası bir topluluktur

• Lasalle okulunun evrensel misyonu : Ağırlamak, Anlamak, Eşlik etmek, Eğitmek, Geliştirmek
    Frère'leri ve laikleri gençlik sevgisiyle aynı çatı altında toplayan vakfın ilerlemekten başka çıkış yolu yoktur. Frère'ler, kendilerini gençlerin ve fakirlerin eğitimine devam ettiren maceranın garantörleri, öncüleri ve hizmetkârları olma arzusundadırlar.

Tüm dünyada

1800 eğitim kurumu - okul veya eğitim merkezi
11 bölgede gruplanmış 82 ülke
100'ü 3. dünyanın hizmetinde, 1245'i fransız, 7225 frère
60000 laik eğitimci
785127 öğrenci

Türkiye'de

Saint-Joseph İstanbul, Saint-Joseph İzmir ve Saint-Michel olmak üzere 3 okul
142 eğitimci
1815 öğrenci

Fransa'da

180 eğitim kurumu
110.000 öğrenci
163 frère topluluğu

Okuma yazma ödülü

1990'da Hıristiyan Okulları Frère'leri "Uluslararası Okuma Yazma ödülü"'nü aldılar. Bu okulların kurucusu St Jean-Baptiste de La Salle'in 3 misyonu vardı : "Enstitü Kurmak", "Eğitimcileri Birleştirmek" ve son olarak "Okullar Açmak".

Ülkemiz Ortadoğu bölgesine bağlıdır ve frer vizitör Georges Absi'nin sorumluluğundadır. (Eski vizitör Régis Robbe) Şu anki frer süperiyörümüz Alvaro Rodriguez Echeverria'dır.

Kaynakça

1. La Salle Liens International, Aralık 96

2. Revue De La Salle, District de France

3. İstanbul Saint Joseph Lisesi