İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Yerel Tarih Topluluğu öğrencilerinin  UNESCO Aspnet Programı kapsamında yürüttüğü "1854 Luigi Storari'nin İzmir Haritası ve Tarihi notlarla İzmir Rehberi" adlı araştırma projesi,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Ödülü'ne layık görülmüştür.

Karabağlar İlk Kurşun İlköğretim Okulu  1. sınıf öğrencileri, Permakültür kulübümüzle birlikte Kültürpark'ta bulunan toplum bahçemizde birlikte toprağa dokundular.

Pazartesi, 06 Mayıs 2019 15:00

5 Mayıs Okul Tanıtım Etkinliği

İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’ni tanımak ve bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler için “Tanıtım Günü” düzenlendi.

Şehir ortamında büyüyen çocukların doğa ile bağ kurması, toprağa dokunması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlattığımız ‘’Çocuklar için Sürdürülebilir Yaşam Bahçesi’’ projesi Kültürpark’ ta hayata geçti. Büyükşehir belediyesinin organizatörlüğünde, İzmir’deki ilköğretim okulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde bahçeyi ziyaret etmeye başladı.

11/E sınıfından İpek Karan, 6. Mehmet Nuri Göçen resim yarışmasından Mansiyon Ödülü kazanmıştır.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Konak İlçe görevlisi Sayın İsmail Aktaş’ın sunumuyla 03.04.2019 tarihinde 9. Sınıf öğrencilerimize ‘ Organ Bağışı ‘ konulu seminer verilmiştir.

Algı yönetimi ile tüketici davranışlarını değiştirmek mümkün mü? Bir sosyal deney "Nudge"

Yerel Tarih Kulübü öğrencilerimiz, Unesco Aspnet programı kapsamında 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da akademisyen, kent gözlemcisi ve gazetecilerden oluşan uzman bir ekiple bir çalıştay gerçekleştirmek için bir araya geldi.

Okulumuzun DI Kulübü, Kuşadası'nda gerçekleşen "Uluslararası Destination Imagination Turnuvası'"na 2 takım ile katılım gösterdi.