YGA İzmir'de

Mayıs 15, 2024

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi olarak düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısında YGA Kurucusu Sinan Yaman, eğitimci Sevinç Atabay ve YGA mezunu Çağlar İşçioğlu İzmir ’deki gençler ile buluştu. Etkinliğe katılan öğrenciler “Utanmadan, Usanmadan, Unutmadan Umutlandırmak. “ ve birlikte başarmak felsefesinden yola çıkan YGA’ yı hem daha yakından tanıma fırsatı buldular hem de çift kanatlı gençler olmak için atılması gereken adımları dinlediler.

Kardeş Okul Ziyareti

Mayıs 14, 2024

Okulumuzdan bir grup öğrenci kardeş okulumuz olan Gültepe Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okulumuzdaki tüm sınıfların katkısıyla alınmış olan kırtasiye malzemeleri kardeş okuldaki öğrencilerimize ulaştırıldı. Ayrıca öğrencilerle oyun oynayıp sohbet eden okulumuz temsilcileri, Kardeş okulumuzdaki öğrencilerin teşekkürlerini arkadaşlarına iletti.

Rehberlik birimimizin katkılarıyla, 22 üniversite ve 24 farklı meslekten konuğumuzun katılımıyla XVII. Meslek ve Kariyer Günü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz hem üniversite stantlarını ziyaret ettiler hem de merak ettikleri soruları meslek elemanlarına sorma fırsatı buldular.

Boğaziçi Üniversitesi temsilcileri, 10. ve 11. sınıf öğrencilerimizle buluştu ve köklü kurumlarıyla ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdi.

"Okuma Günleri"nde konuğumuz Sayın Nermin Yıldırım "Bavula Sığmayan" isimli kitabıyla öğrencilerimizle buluştu.

Öğrencimiz Çağla Anadol, Türkiye Yelken Federasyonu'nun "Slalom" kategorisinde düzenlediği 3. Ayak Yarışları U17 Kızlar sınıfında birinci olarak Milli Takıma girmeye ve yıl içinde düzenlenecek tüm yurtdışı yarışlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Gençlik Konseyi Kulübümüzün davetlisi olarak okulumuza konuk olan Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve Kadın Aile Müdürlüğü Proje Koordinatörü Sayın Aslı Yapağılı,  “ Afetlerde Engelsiz Kentler” konulu sunumunu kulüp öğrencilerimize paylaştı.
Verdiği çok değerli bilgiler öğrencilerimizin farkındalıklarını ve duyarlılıklarını artıran bu katkıları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuzda çeşitli etkinliklerle "Frankofoni Haftası kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni, 18 Mart 2024 Pazartesi günü 8 ve 9. saatlerde okulumuzun Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

04 – 09 Mart tarihleri arasında, Foça'da düzenlenen 2023 - 2024 TYF Yelken Ligi 2. Ayak IQ Foil Youth Erkekler kategorisinde öğrencilerimiz Artun Şenol birinci ve Alaz İneler üçüncü oldu. Öğrencilerimiz tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sayfa 1 / 4