İlk Kurşun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile atölye çalışmaları yaptık
Perşembe, 10 Ekim 2019 12:12

İlk Kurşun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile atölye çalışmaları yaptık

Okulumuzun Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencileri,  10 Ekim 2019 Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların çevre ve sürdürülebilirlik eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Kültürpark’taki Sürdürülebilir Yaşam Parkında, Karabağlar İlk Kurşun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile atölye çalışmaları yaptı.

Öğrencilerimiz, minik kardeşlerine ‘’ Solucan kulesi’’ yapımını uygulamalı olarak anlattı. Çocuklar, evlerinden getirdiği bitkisel mutfak atıklarından solucanlar yoluyla kompost yapımını kendileri deneyimleyerek öğrendi. Kırmızı Kaliforniya solucanlarını yakından görme imkanı buldu. Ayrıca doğal bahçecilikte faydalı bitkilerden olan Kasımpatı(Krizantem) çiçeği fidelerini toprakla buluşturdu.

Okunma 210 defa

• UNESCO ASPNET Member